Végtelenül sok energiád van, és alig bírsz magaddal, minden reggel kipattansz az ágyból és pörögsz?
Akkor ezek a tanácsok nem neked szólnak.
Ha jól jönne egy kis extra energia, akkor érdemes elolvasnod tippjeinket!


Felejtsd el a „szundi gombot”! Bizonyára te is ismered azt az érzést, amikor már pár perccel az ébresztő megszólalása előtt ébren vagy és friss, kipihent vagy.
Ez nem véletlen, az agyad tudja, hogy ilyenkor indul a nap, így amikor csak még egy kicsit visszaalszol, akkor összezavarod a tested és sokkal nehezebben szeded össze magad.

Felkelés után igyál! Jó nagy pohár víz a bátrabbaknak sóval és citromlével ízesítve.
Ez számos pozitív hatással bír: stimulálja az emésztőrendszered működését, méregtelenít és lúgosító hatású és éppen úgy felfrissít, mint egy jó kávé.

Egészséges reggeli! A bevitt táplálék milyensége minősége jelentősen befolyásolja az agyunk működését. Élénkebb leszel, ha a szénhidrátok helyett fehérjét és zsírt viszel be a szervezetedbe például tojást vagy avokádót. Sokkal energikusabbá válsz, és később leszel éhes.

Mozgás! Sajnos a mozgást hajlamosak vagyunk elhanyagolni és erre számos kifogást vagyunk képesek találni nap, mint nap. A testünknek szüksége van a mozgásra. Válaszd ki, ami neked és testednek a leginkább örömet okoz és élvezd a mozgás örömét rendszeresen.

Igyál elegendő vizet!
Számos tudományos kísérlet bizonyítja, hogy a vízhiány teljesítmény csökkenéshez fáradtsághoz akár fejfájáshoz is vezethet. Ajánlott a napi 1,5-2 liter víz elfogyasztása, ami nagy melegben valamint sportoláskor természetesen növelendő.

Napfény és friss levegő!
Hormonháztartásunk egyensúlya megkívánja a megfelelő mennyiségű napfényt. A természetes fény fokozza a szerotonin termelődést a testünkben, ami a boldogsághormonunk. Ha többet vagy a szabad levegőn, boldogabb leszel.

Illóolajak!
Ízlés dolga ki melyik illatot kedveli leginkább. A legfrissítőbbek a borsmenta illetve citrom, de próbálj ki több félét és használd azt, amelyik neked működik.

Alvás!
A kipihentségünket jelentősen befolyásolja, hogy mikor bújunk ágyba. A melatonin termelésünk este kilenc körül indul be, ezért kipihentebb, vagy ha nem éjfél utánra igazítod az elalvást. Fontos hogy az alvás első fele teljesen zavartalan legyen. Az alvásigény hossza egyedi van, akinek 5-6 óra is elegendő van, aki a 8-9 órát is igényli. A lényeg hogy neked legyen komfortos az alvással eltöltött idő. Levendula vagy kamilla illóolaj segíthet az ellazulásban.

Stressz csökkentés!
Erre számos módszer létezik. Elkezdhetsz végre jógázni, úgyis rég tervezed már. Járhatsz rendszeresen masszázsra Győrben is van erre lehetőség. Olvass számodra szórakoztató könyveket. Törődj magaddal és pihenj!