A köztudatban még elég mélyen gyökeredzik a masszázsról hogy csupán kellemes kikapcsolódásközérzet javítás, ami persze igaz is, de ennél sokkal többet tud.


Sportolók, edzők, gyógytornászok egybehangzó véleménye, hogy teljesítménynövelő hatása is van.
A szakszerű masszázs amellett, hogy csökkenti a stresszt és segít ellazulni hat az izmainkra a keringésünkre a bőrünk állapotára is.
sportmasszázst már sok éve alkalmazzák világklasszis atléták a mindennapi rutin részeként.


1.Segíti a bemelegítést, flexibilisebbé teszi az izmokat, ízületeket. A mozgás szervrendszer előkészülhet a terhelésre, gyakorlatilag bemelegszik, a feszült merev izomrostok megnyúlnak ezzel csökkentve a sérülés esélyét.

2. Masszázzsal csökkenhet az izomláz

Abban az esetben is, ha edzés előtt és akkor is, ha edzés után kap masszázst a sportoló. Az ok a vérkeringés felélénkül és az izomláz kialakulását okozó tejsav hamarabb elszállításra kerül az izmokból.

3. A masszázs segítségével csökkenthetőek az ülőmunka káros hatásai

Az ülőmunkát végzők száma igen magas és folyamatosan növekszik és sokan még a szabadidejüket is a számítógép előtt görnyedve töltik. Ez hosszú távon komoly mozgásszervi problémákat eredményezhetnek. Gyógymasszázzsal és a törzsizomzat erősítésével meg lehet előzni a problémát.

4. Megszünteti a depressziót

A közelmúltban végzett tanulmány szerint az érintés, a gyengéd professzionális érintés bizonyítottan csökkenti a stresszt és a depressziót.

5. Pihentető alvás

A masszázs hozzájárulhat a pihentető alváshoz is és akár kisbabákon is érdemes kipróbálni.

6. Immunrendszer erősítésre is jó

A masszázs azzal a tulajdonságával, hogy serkenti a szervezet védekező rendszerében kulcsfontosságú szerepet betöltő fehérvérsejtek termelődését, az immunrendszert is felturbózza. Növekszik a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállása és javul az általános állapot.

7. Fejfájás enyhítő hatása is van

A legújabb kutatások szerint a krónikus fejfájás enyhítésében is segíthet a masszázs. A puding próbája az evés. Veszíteni csupán a fejfájásodat veszítheted. 

rendszeresen sportolók körében egyre népszerűbb a masszázs. Egy-két hetente bárki számára ajánlott akár sportol akár nem, sőt ha ülőmunkát végzel talán még fontosabb. A munkahelyi stressz oldására is kiváló lehet.
Ha Győrben egy kellemes masszázsra vágysz megtalálod szalonunkat.