Nagyon sok ember küzd derékproblémákkal. Életünk során szinte mindannyian érintetté válunk előbb vagy utóbb. Számos megoldása kínálkozik a gyógyszeres kezelések, különböző fizikoterápiák és különféle masszázsok, krémek, olajok. Valódi megoldást mégis az fog kínálni, ha a tudatalattiban futó lélekszintű okokat is megszüntetjük .

Megkeresett egy kliens, akinek fájt a dereka már több éve. Elég komoly volt a gond, már műtéten is átesett. A fájdalom minden napját átitatta, már nem tudta milyen érzés fájdalom nélkül élni. Minden napjában több órán át voltak nagyon erős fájdalmai. Már gyógyszerekre volt szüksége hogy valamennyire minőségi életet tudjon élni és ne kínozza a folyamatosan a derékfájás.

Minden derékfájás mögött valamilyen súlyos lelki teher a felelős, ahogyan ez igaz bármely más fizikai tünetre bármi is legyen az a háttérben mindig fellelhető a lelki mozgatórugó.

Innen kiindulva kezdtük a Theta Healing konzultációk során felkutatni a háttérben rejtőzködő kiváltó okokat. Az egyik leggyakrabban felbukkanó nehézsége az volt, hogy mindig minden helyzetben kifogásokat keresett az életében. Nagyon nehezen vállalta a felelősséget a vele történt és vele kapcsolatos dolgokért. Valahogy mindig felbukkant valaki, akire át tudta tenni a felelősséget, akit hibáztathatott.

Ebből kiindulva a Theta Healing technikával elkezdtük felkutatni és feloldani a lelki terheket ezzel lehetővé téve a fizikai test számára is a változást, gyógyulást. A lélekszinten végbemenő változással lehetőséget kapott a test arra, hogy mást válasszon és választhatta a gyógyulást.

A folyamat során fény derült rá hogy a  kliens egyedül érzi magát az életben, támasz nélkül. A kezelések során felismerte, hogy a derékfájdalma arra emlékezteti őt minden egyes napon, hogy eljött az ideje hogy beleálljon végre a saját erejébe, vállaljon felelősséget az életéért. A kívülről való csodavárás helyett saját magába tekintve kutassa fel a belső, eddig önmaga elől is rejtegetett erőforrásait és használja is őket. Abbahagyhatja, hogy a környezet hibáztatásával fecséreli az erejét.

A titok csupán annyi hogy meg kellett találnunk a fizikai gond lélekszinten rejtőzködő okait és azokat megoldva megszűnhetett a betegség. Jelen esetben a derékfájás, de bármi esetében is hasonló az elv.

Néhány gondolat a Théta Healingről, azok számára, akik még nem hallottak róla. Ez egy vizualizációs technika, amelynek segítségével feltérképezhetjük, és újra programozhatjuk tudatalatti mintáinkat. A gyógyulás a derékfájás esetében is Théta agyhullámon következett be. A technika annyira gyors hogy a gyógyulás akár azonnali lehet. A gondolataink, érzéseink folyamatosan áramlanak. Minden, ami megtörténik, velünk azt elraktározza az elménk, a pozitív és negatív történések egyaránt. A tudattalanunk bekapcsolja az elraktározott emlékeket, tapasztalatokat, ha hasonló helyzetbe kerül.

A kliens megszokta, hogy úgy kap figyelmet, hogy panaszkodik, és ha eleget panaszkodik, akkor figyelmet és segítséget kap. A tudatalattijának megtanítottuk, hogy a fájdalom választása nélkül is kaphat figyelmet és segítséget és így a jövőben élhet a derékfájdalma nélkül.