Sokan kérdezik mostanában tőlünk, hogy vajon miért is jó bio minősített ganodermát fogyasztani?
A ganoderma gomba, vagy másik ismertebb nevén pecsétviaszgomba kb. 2000 éve ismert és használt élelmiszer. Az utóbbi évtizedek iparosodásának köszönhető levegő és a talaj szennyezettség miatt egyre nagyobb igény van a vegyi anyagoktól, valamint a környezeti szennyeződésektől mentes környezetben termesztett növényekre. A gombák ráadásul annyira érzékenyek, hogy mindent magukba szívnak, amit csak lehet. Ezért nagyon fontos, hogy a környezetük tiszta legyen.

A ganoderma tele hasznos anyagok tömegével

Nagy mennyiségben található benne szerves germánium és béta-glukán, mely két anyagnak köszönheti talán a gomba a legtöbb jótékony hatását. Ezen kívül D-vitaminban is nagyon gazdag, mely vitaminnak nagy jelentősége van sok féle betegség megelőzésében (pl. daganatos betegség, szív – és érrendszeri betegség, csontritkulás is kevesebb van, ha rendszeresen fogyasztjuk stb.) Hogy pontosan mi mindent is tartalmaz a ganoderma, azt pontos mérésekkel igazolták.

Ezen gomba rendszeres fogyasztása csak előnnyel járhat mindenki számára, hisz a népi gyógyászati megfigyelések is bebizonyították, hogy a rendszeres ganoderma fogyasztók immunrendszere erősebb, kevesebb betegséget kapnak el, mint a gyengébb immunrendszerrel rendelkező társaik. A ganoderma szív- és érrendszeri védő hatása, cukorbetegség esetén kifejtett pozitív hatása, daganatos betegségek esetén látható éeltminőségjavító hatása már nagyon régről ismert és egyre több tudományos publikáció is alátámasztja mindezt.

A bio ganoderma rendszeres fogyasztása támogatja az egész szervezet működését. Ezt a csodás gombát őrlemény formájában  ételekbe belekeverve szoktuk leggyakrabban megenni, de teaként is fogyaszthatjuk, és akár kávéba beletéve is nagyon élvezetes. Ezen felül a néhány vegyi anyagtól mentes biokozmetikumokban is megtalálható, ilyen termékcsalád például a Dr Ganolife.